Brainfog – manglende fokus og overblik

Løs det med en enkelt vane

Manglende overblik giver stress

Hvis din to-do liste ligner min, så kommer der flere nye ting på den hver dag, end jeg kan nå at behandle. Det er frustrerende og giver stress. Det gør det svært at falde i søvn, og næste morgen virker uoverskuelig med alle de ting, der skal nås. Men med en enkelt vane, kan du få styr på det.

Photo by fotografierende on Unsplash

Dagbog

Hjerneaktiviteter

Hvis du kunne sidde udefra, og se hvad der forgår inde i din hjerne, ville du nok blive overrasket. Vi tænker ikke rigtigt over, hvad hjernen forsøger at behandle for os. Men det er jo alt lige fra det praktiske i at navigere (rent fysisk) rundt i hverdagen, til at forberede en præsentation, med alle de ideer, der melder sig og med at sætte dem i system, baseret på hvad du har lært om præsentation. Det skal gøres ind imellem børn, der græder, kolleger der skal have hjælp og din personlige familieproblemer (opgaver).

Ikke noget at sige til at hjernen, kan have brug for et pusterum.

Dagbog

Det du har brug for, er at skrive en dagbog. Ikke sådan en teen-age ”Kære dagbog …” journal, men en ”brain-dump”, hvor alt det, der cykler rundt inde i hoved kan komme ud og blive organiseret.

Hvordan gør du det? Det bedste er at gøre det sidst på dagen, lige før sengetid. Brug en bog, tablet, PC, eller hvad der er ved hånden på det tidspunkt. Bogen er nok det bedste, da der også er fokus på at undgå lyset fra skærme inden sengetid. Brug fem minutter på at skrive alt ned, der presser sig på. Kritikløst og uden prioritering eller system. Hold et minuts pause og tænk på noget andet. Gå tilbage og se på det, du har skrevet. Se hvad der er vigtigst og hvad du behøver gøre i morgen, og hvad der kan vente. Brug symboler, der betyder noget for dig (Prioritet med enten tal, antal udråbstegn, stjerner, nedad-pil osv.). Sørg for at det, der er vigtigst for dig at gøre i morgen, er helt klar, når du er færdig.

Sov godt

Nu kan du sove roligt, og i morgen tidligt behøver du ikke gå i panik over alt det, der snurrer rundt i hovedet. Se på journalen, og koncentrer dig om den ene ting, der er vigtigst. Når du så har fået den ting lavet i løbet af dagen, kan du taget fat i journalen igen og se, hvad der du er det næste, du burde tage fat på.

Hvis du kan sørge for at vedligeholde disciplinen med at gøre dette dagligt, vil du i løbet af kort tid opleve at stress niveauet falder, og at du har mere tid til at nyde tilværelsen.

3008 replies

Kommentarer er lukkede.