Sunde Vaner? – Det er vi jo ikke vant til

Hvilken type vaner?

Jogging

Vaner er en skæg størrelse. For ideen er jo, at når noget først bliver en vane, så lægger vi ikke mere mærke til den. Det vil sige, at vi har masser af vaner, vi ikke ved vi har. Både gode og dårlige. Hvad nu, hvis der er noget, som ville være godt for os at gøre, men som vi ikke er vant til at gøre? Kan vi så gøre det til en vane? Sådan helt bevidst? Og så igen glemme alt om det, når det bare er blevet en vane? Men samtidig glæde sig over, at vi er blevet vant til noget godt?

Hvorfor skrive om det?

Jeg er forhandler af JuicePLUS+ kosttilskud produkterne. Ofte hører jeg folk sige, at de ikke husker at spise rigtigt, ikke lige fik købt rigtigt ind, ikke fik taget JuicePLUS+ produkterne som planlagt osv. osv. (Du kan læse lidt mere om min forretning her: HealthAdvocate). Det får mig ofte til at tænke på hvilke vaner folk har.

Jeg er selv meget opmærksom på mine vaner. Nok mere end andre er. Jeg er bekymret når noget forkert bliver en vane. Forkert både som skadelige og som, at de gør livet kedeligt. Når jeg tænker tilbage på en arbejdsplads, hvor det var vane at mødes om morgenen over kaffemaskinen og diskutere gårsdagens fjernsyn, så tænker jeg: “Åh Nej”, bryd vanen og lav noget andet spændende.

Men der er også ting, jeg gerne vil sikre, at jeg husker at gøre, men som jeg ofte glemmer. Så tænker jeg over, hvordan jeg kan få det gjort til en vane, så det bare sker af sig selv.

Mange gange synes jeg, dette fører til interessante løsninger eller tanker, som jeg gerne ville dele med andre. Jeg er sikker på, at lige netop du også gerne ville af med nogle negative, kedelige vaner, og samtidig godt kunne ønske at ting, du ofte slås med at huske, bare kunne blive en vane.

Kan vi, både dig om mig, komme til at ommøblere nogle vaner, synes jeg det kunne være rigtigt spændende.

Inspirationen.

Jeg bruger et par timer om dagen på at scanne nyhedsstrømmen på Internettet. Jeg ser efter interessante sundhedsrelaterede emner, nyt for entreprenører, teknik og antropologiske emner.

Mange af disse relaterer sig direkte til vores vaner. Hvad skal vi gøre for at huske at gøre de rigtige, sunde ting, hvilke vaner for entreprenørerne succes ved at bruge, hvilken teknik kan hjælpe ogs med at holde fast i de gode vaner og hvad er det der gør at som mennesker opfører os som vi gør.

Derudover er der nogle guruer inden for området som jeg følger. Her skal jeg især nævne James Clear som min afgjort største inspirationskilde. Hvis der er noget jeg skriver som læner sig kraftigt op ad en bestemt kilde, og som du måske kunne have glæde af også at følge, så skal jeg nok nævne det i mine indlæg.

Kan vi, både dig om mig, komme til at ommøblere nogle vaner, synes jeg det kunne være rigtigt spændende.

Hvor tit og hvor meget og hvordan?

Jeg vil ikke lægge mig fast på en frekvens, for alt afhænger af inspiration og tid. Jeg har også en virksomhed jeg skal leve af, selv om meget af denne inspiration netop kommer fra det virke.

Målet er at holde indlæggene relativet korte. Det er ikke en doktorafhandling, men en inspiration. Det vil sige, hvad der ca. svarer til en A4 side pr. gang eller ca. 5 – 600 ord.

Jeg lægger blog indlæggene på min blog (sundevaner.dk), men hvis du ikke vil sidde og se efter hele tiden, om der er kommet nyt, så abonner på min mailingliste, hvor jeg vil gøre opmærksom på nye indlæg.

Kan vi, både dig om mig, komme til at ommøblere nogle vaner, synes jeg det kunne være rigtigt spændende.

3117 replies

Kommentarer er lukkede.